Drangelska unplugged

2015-07-28
11:59:29

Fantastisk vad vi kan dela!

 

 

 

Det är helt otroligt vad vi kan dela via sociala medier. Vi får tillgång till så mycket information och så många tips och råd och kan dela så många erfarenheter. Till största delen är det ju bara helt fantastiskt! Roligt och inspirerande!

Knorr

Sen är det en liten del i mig som knorrar. Inte så ofta, men ibland. Det finns inga källhänvisningar. Vi vet inte vem som egentligen sa det. Eller om det bara är en copy and paste historia. Om den som sa det verkligen upptäckte det, eller ens gjorde det. Och framförallt hur mycket vi än försöker så kan vi inte ersätta IRL.

IRL oöverträffligt

Särskilt när det gäller att lära sig att rida så kan inga texter och inga filmer och inget filmande ersätta en erfaren ridlärare på backen som guidar och stöttar och hjälper dig att reda ut vad som är vad. Det bästa tipset jag fått var ett av Anja Beran där hon menade att du måste ha en ridlärare med en röd tråd som du träffar minst varannan månad, helst oftare.

Ändrade utbildningen

Det ledde till att vi ändrade i utbildningen så att eleverna kommer varannan månad i stället för den gång i kvartalet. Och att jag åker till mina grupper i landet varannan månad i stället för två gånger om året. Det är för mycket som hinner bli tokigt om man lämnas ensam för länge som elev.

Holistiskt förhållningssätt

Sen skulle jag vilja lägga till att ridläraren också måste ha kännedom om fler saker än bara ridning. Den behöver ha en uppfattning om det är något annat som fallerar, vilket det ju ofta är. Alltså att det inte är fel på hur du ger hjälpen, med vilken skänkel utan om hästen är frisk och ridbar, om ryttarens kropp ens kan utföra det ryttaren vill, och om utrustningen stämmer. Eller om det faktiskt är så enkelt att hästen inte kan utföra det ryttaren ber om för den har ett problem som inte är ridrelaterat och som plågar den dygnet runt, även utan ryttare. Och tro mig! Hästen kommer att göra vad den kan för att dölja det problemet. Din ridlärare måste ha ett helhetstänk, ett holistiskt förhållande till ridlärandet. Och det är lika viktigt att vara noga med grunden som att veta när det är dags att höja ribban. Så att man inte bara förminskar hela ekipaget. Det går liksom inte att backa sig till utveckling heller. Jag är så grymt nöjd med att vi i vår utbildning har de allra skickligaste utövarna på respektive område. Och att vi kan erbjuda vår elever support via telefon, eller sociala medier...:-)